Multifocale kijkoplossingen

Een multifocaal glas, is een glas waar meerdere sterktes in verwerkt zijn en is hierdoor geschikt voor meerdere kijkafstanden.
Wanneer er naast een vertesterkte ook een leessterkte nodig is, zal de sterkte van boven naar beneden in het glas geleidelijk oplopen, van de vertesterkte naar de leessterkte. Hierdoor hoeft er niet steeds gewisseld te worden van vertebril naar leesbril.

Meerdere doeleinden

In het begin zal deze multifocale bril voldoende zijn voor alle afstanden Naarmate de leessterkte toeneemt, kan de ruimte in het glas te krap worden voor tussenafstanden. Deze is hierdoor minder comfortabel voor deze afstanden. Voor elk doel zijn er weer andere multifocale kijkoplossingen. Denk hierbij aan beeldscherm, muziek en andere werkafstanden.

 

Maatwerk

Afhankelijk van de opbouw van de glazen, is er een gewenningsperiode nodig. Hoe beter het glas is aangepast aan de persoon, hoe sneller deze gewenning zal zijn. Deze aanpassing is niet alleen afhankelijk van de oogmeting, maar ook van de hoofdhouding van de persoon en de pasvorm van het montuur. Bij Grit Optiek beschikken wij over de juiste apparatuur en techniek, om deze waarden te bepalen, zodat onze glasleverancier de glazen persoonsgebonden kan leveren.

Volg ons ook op