Coatings

Coatings

Elk glas kan voorzien worden van verschillende coatings. De keuze die gemaakt wordt hangt af van gebruik en onderhoud van de glazen.

 

Ontspiegelen

Een ontspiegeling zorgt ervoor dat de glazen zo min mogelijk reflecteren. Hierdoor heeft u geen last van vervelende reflecties in het glas, zodat u een helder, rustig en contrastrijk beeld heeft. Daarentegen zijn uw ogen beter zichtbaar voor anderen.

 

Water- en vuilafstotende laag

We raden u aan om een water- en vuilafstotende laag aan te brengen op ontspiegelde glazen. Door deze laag blijven de glazen langer schoon en zijn de ze ook makkelijker schoon te maken, want door vuile glazen kijkt niemand prettig!

 

Hardingslaag

Bekraste glazen zorgen voor minder goed zicht. De meeste glazen worden gemaakt van kunststof. Dit is licht in gewicht en veel minder breukgevoelig. Echter, kunststof is veel zachter dan echt glas en daardoor ook krasgevoeliger. Door een hardingslaag aan te brengen, worden ze minder krasgevoelig en blijven ze langer mooi.

 

UV-Coating

Licht komt binnen in zichtbaar licht en onzichtbaar licht (UV-licht en infra-rood). Zelfs wanneer we niet in de zon zijn, worden we blootgesteld aan UV-licht. Een goede UV-coating is daarom zeker aan te raden.

 

1. Dit kan met een UV-coating

UV-licht, waaronder het blauwe lichtdeel, hebben we nodig voor onze gezondheid, denk aan onze biologische klok, humeur en hersenactiviteit. Maar naarmate het oog langer wordt blootgesteld aan UV-licht, wordt de kans groter op slijtage van de ooglens en het netvlies. Dit kan leiden tot verschillende oogaandoeningen (o.a. netvliesloslating, Macula Degeneratie en staar). Om de ogen hiertegen te beschermen kunt u bij ons kiezen voor de Prevencia-coating, welke het blauwe licht filtert en alleen het noodzakelijke blauwe licht doorlaat. U herkent de Prevencia-coating aan een lichte paarse reflectie in het glas.

 

2. Eye Protect System (UV- en blauw/violetlicht)

Het blauw-paarse licht zit in elke bron van licht, maar met de huidige hoeveelheid lichtbronnen en beeldschermen, worden we hier veel meer aan blootgesteld dan vroeger.

Door een blauwlichtfilter aan te brengen in de glazen, worden uw ogen tegen dit licht beschermd, maar het noodzakelijke “goede” licht wordt wel doorgelaten. Het zorgt voor rust aan het oog en geeft een beter contrast. Hoe eerder u uw ogen hiertegen beschermt, hoe beter dit is voor het netvlies.

In de op maat gemaakte glazen van Essilor, zowel enkelvoudig als multifocaal, kunt u kiezen voor het Eye Protect System, wanneer u dit combineert met de Prevencia-coating zijn uw ogen goed beschermd tegen schadelijk blauwlicht!

Volg ons ook op