Onze specialisten

Bij Grit Optiek werken opticiens, contactlensspecialisten en optometristen. Met hun kennis, ervaring en enthousiasme staan zij klaar om u van dienst te zijn!

Onze optometristen

Een optometrist heeft een paramedisch beroep. Behalve het bepalen van een bril- en/of contactlenssterkte mag en kan de optometrist de gezondheid van het oog controleren. Aandoeningen zoals staar, glaucoom en macula degeneratie kunnen door de optometrist geconstateerd worden. Ook andere oogafwijkingen kunnen door een optometrist worden ontdekt. Eigenlijk doet een optometrist al het voorwerk voor de oogarts.

 

U kunt bij Grit Optiek zonder verwijsbrief onze optometrist consulteren. Wanneer uit het onderzoek blijkt dat er problemen zijn, verwijst de optometrist u naar een oogarts. U heeft tevens een verwijsbrief van uw huisarts nodig. Bij spoed, ernstige afwijkingen of aandoeningen kan de optometrist ook direct contact opnemen met de desbetreffende oogarts, waardoor u soms sneller terecht kunt.

Onze Opticiens

Bij Grit optiek werken alleen gediplomeerde opticiens, dit houdt in dat zij allen een 4-jarige opleiding hebben gevolgd en wij garant staan voor hun metingen. Onze opticien kijkt natuurlijk ook naar de gezondheid van het oog en bij onduidelijkheden verwijst hij of zij u door naar de optometrist voor verder onderzoek. Naast een betrouwbare meting krijgt u van onze opticiens vakkundig advies over welke vorm en kleur het mooist staat bij uw gezicht en welke brillenglazen het beste aan uw kijkbehoeftes zullen voldoen.

Onze contactlensspecialisten

Onze contactlensspecialisten zijn gediplomeerd. Hun productkennis is groot, zodat zij precies weten welke van die talloze contactlenzen het beste passen bij uw ogen.

Willem Grit


Feike's oudste zoon Willem Grit begon met werken in zijn vaders winkel in 1971. Hij heeft Grit Optiek lange tijd samen met zijn vader gerund, met veel liefde. In tegenstelling tot zijn vader koos Willem ervoor om wat meer op de achtergrond te blijven. Het liefst is hij met harde lenzen bezig; aanmeten, problemen oplossen, hij kan er geen genoeg van krijgen. Dus voorlopig kunt u nog wel even van zijn kennis en kunde gebruikmaken!

Madelon Grit


Vanaf 2016 is Willems dochter Madelon werkzaam in het familiebedrijf. Na een studie klinische psychologie begon de optiek toch te lonken! Madelon zal het roer binnen enkele jaren van haar vader Willem overnemen.

Melanie Boogaard Rutten


Tijdens een studiestop heeft Melanie via het arbeidsbureau kennis gemaakt met de optiek. Dat vond ze zo leuk dat ze haar oude studie niet meer heeft afgemaakt maar koos voor een opleiding tot opticien. Melanie wordt er gelukkig van als de klanten blij de deur uit lopen, gelukkig zorgt haar zorgvuldige manier van werken er ook voor dat dit altijd het geval is.
In haar vrije tijd maakt ze graag mooie fotoboeken van de vakanties met haar gezin (die ze eigenlijk wel wat vaker zou willen hebben)

Anahid van der linden


Haar kunstzinnige achtergrond (Rietveld academie) komt naar voren in haar gevoel voor kleur en esthetiek. In de optiek vindt ze de afwisseling tussen verkopen en oogmetingen het leukst en meet-puzzels met lastige sterktes kunnen haar niet ingewikkeld genoeg zijn!
Ondanks haar geduldige persoonlijkheid zijn lenzen niks voor haar. Als ze niet aan het werk is leest of breit Anahid graag.

Faysal Nadif


Faysal is opgeleid als elektromonteur en IT-specialist. heeft gewerkt in de IT en schittert nog regelmatig als DJ/Producer. Door de liefde is hij in de optiek beland. Hij gebruikt zijn technisch inzicht nu voor de werkplaats en het perfectioneren van alle automatisering binnen Grit Optiek. Zijn gevoel voor mode komt goed van pas bij het adviseren van monturen en met zijn vrolijke karakter zorgt hij altijd voor een goede sfeer.

Carlo Alflen


Carlo werkt al ruim 30 jaar bij Grit Optiek. Zijn opleiding tot fijne instrumentenmaker zorgt voor een uitmuntend technisch inzicht; als Carlo iets niet kan maken, dan ís het niet te maken. Carlo heeft inmiddels al 7 opticiens opgeleid, deze man is niet moe te krijgen want in het weekend gaat hij graag hardlopen en hij fietst elke dag 30 km! "Oom Carlo" voelt na al die jaren een beetje als familie.