Brillenglazen

Enkelvoudige glazen

Enkelvoudige glazen hebben één sterkte die geschikt is voor veraf, tussenafstand en/of nabij. Deze sterkte is afhankelijk van de wensen van de persoon.

Multifocale glazen

Multifocale glazen hebben een overgang in sterkte. Hiermee kunnen mensen die een verte-, lees- en/of computersterkte nodig hebben, de bril gebruiken voor verschillende afstanden, van verte tot nabij. Het verloop van sterktes is niet abrupt, maar vloeiend, dus van buitenaf niet te zien.
Ook in multifocale glazen is er een verschil tussen standaard en maatwerk.

Lees meer

Bifocale glazen

In een bifocaal glas zitten twee sterktes. Bovenin een vertesterkte of een sterkte voor de tussenafstand (beeldscherm, muziek, hobby) en onderin een leessterkte. Omdat de sterktes hierin niet geleidelijk verlopen, zoals in een multifocaal glas, is er een zichtbare lijn tussen de twee sterktes te zien.

Computerglazen / Bureaubril / Muziekbril / Hobbybril

Deze glazen kunnen in enkelvoudig en multifocaal gemaakt worden. Afhankelijk van de persoon, leeftijd en het doel.

Meekleurende glazen

Zoals de naam zegt, de glazen kleuren mee. Deze glazen zijn zeer prettig voor mensen die lichtgevoelig zijn of veel buiten werken. Er zijn tegenwoordig meerdere varianten:
• Transitions®, worden in contact met UV-licht donkerder. Ze bestaan al jaren en zijn aanzienlijk verbeterd. De glazen kleuren en ontkleuren snel. Soms zijn ze voldoende geschikt als zonneglas, maar ze zullen niet zo donker worden als een zonnebril.
• Transitions® XTRActive® brillenglazen hebben een speciaal ontwikkelde fotochromatische formule die reageert op zowel UV-licht als op korte golflicht, waardoor ze in de auto meekleuren.

Zonneglazen (Op sterkte)

Zonneglazen zijn verkrijgbaar in dezelfde sterkte als uw dagelijkse bril. Net als bij uw normale bril, kunt u kiezen uit enkelvoudige of multifocale glazen, in verschillende typen, met verschillende bewerkingen.

Gepolariseerde glazen

Polariserende glazen gaan verder waar gewone zonneglazen stoppen. Net als bij een zonnebril zonder polarisatie, beschermen polariserende glazen uw ogen tegen schadelijk UV-licht. Daarnaast hebben zij een polarisatiefolie, dat hinderlijke schittering en weerkaatsing tegenhoudt, waardoor u niet meer wordt verblind. Deze glazen zijn in verschillende kleuren leverbaar en kunnen ook op sterkte geleverd worden. Enkelvoudig en multifocaal.

Volg ons ook op